Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocny stół polecam Wam pyszne ciasto, bardzo pomarańczowe i herbaciane. Mocno wilgotne i takie idealne w smaku. Z bardzo chrupiącą skórką. Użyjcie ulubionej herbaty o pomarańczowym smaku. To ciasto jest idealne na świąteczny stół, podwieczorek czy poczęstunek dla gości. Zapewniam, że uda się każdemu. Upieczcie koniecznie, a ja smacznych wypieków Wam życzę :)
Ciasto: Zaczynamy od zaparzenia mocnej herbaty. Saszetkę herbaty zalewamy gorącą wodą i parzymy. Herbatę studzimy, dopiero z letniej wyjmujemy saszetkę dokładnie ją odciskając. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian wlewając letnią herbatę i sok, dokładnie ucieramy.
Do pieczenia: Ciasto przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Pomarańcza: Pomarańczę myjemy, osuszamy i obieramy, kroimy w plasterki i układamy na cieście.
Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut do suchego patyczka.
Podanie: Upieczone ciasto dokładnie studzimy, kroimy w plastry i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Ciasto można pokroić na około 12 kawałków.
Idealna propozycja na Święta Bożego Narodzenia. Ciasto to polecam szczególnie...
Odsłon: 5131
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 81
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 428
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 337
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 366
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 81
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 428
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 337
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 366
Składniki
Ciasto: Zaczynamy od zaparzenia mocnej herbaty. Saszetkę herbaty zalewamy gorącą wodą i parzymy. Herbatę studzimy, dopiero z letniej wyjmujemy saszetkę dokładnie ją odciskając. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian wlewając letnią herbatę i sok, dokładnie ucieramy.
Do pieczenia: Ciasto przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Pomarańcza: Pomarańczę myjemy, osuszamy i obieramy, kroimy w plasterki i układamy na cieście.
Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut do suchego patyczka.
Podanie: Upieczone ciasto dokładnie studzimy, kroimy w plastry i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można pokroić na około 12 kawałków.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Desery
Tiramisu truskawkowe.
Desery
Ciasto Czarny Las
Ciasto z rabarbarem
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 81
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami czyli to co najlepsze w sezonie. Jagod...
Odsłon: 158