Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki deser, choc wymaga kilku godzin na stezenie w lodówce, wiec jest idealny, jesli deser trzeba przygotowac wczesniej. Wprost niewiarygodne, jak z niewielu skladników powstaje swieży i lekki, o intensywnym pomaranczowym smaku deser. Staralam sie go zrobic w dwóch foremkach, w jednej z karmelem, a w drugiej bez karmelu, duzo lepiej smakuje z karmelem, ale to juz kwestia osobistych preferencji.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3694
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 155
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3694
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 155
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Wyciskac sok z pomaranczy do momentu uzyskania 500 ml. Odlac troche soku do szklanki, dodac pomaranczowa galaretkę i miksowac az do rozpuszczenia proszku. Reszte soku wlac do rondelka.
Do soku dodac cukier, smietane i dobrze wymieszac, dla wzmocnienienia pomaranczowego smaku zetrzec skórke pomaranczy.
Zagotowac sok w rondelku, gdy zacznie sie gotowac dodac galaretke i bez gotowania bardzo miksowac wszystko przez kilka minut. Do formy wlewamy płynny karmel, w tym wypadku zrobilam jeden deser z karmelem, drugi bez. Przechowywac w lodówce i nastepnego dnia przed podaniem wyjac z foremki.
Podawac deser pokrojony na kawalki, z karmelem lub bez, mozna tez podawac w formie malych kostek w papierowych foremkach.