Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto udekorowane mandarynkami.
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 878
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 471
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10662
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 113
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 878
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 471
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10662
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 113
Składniki
► Wszystkie składniki na ciasto wyrobić i włożyć do wyłożonej folią aluminową tortownicy ( zamknąć obręcz ). Budyń ( proszek ) wymieszać z połową zimnego mleka, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i resztę mleka. ► Wylać masę na ciasto, przykryć folią aluminiową ( jest bardzo rzadkie, ale takie ma być ). Piec 60 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Upieczone ciasto odstawić w zimne miejsce. ► Odsączone mandarynki położyć na zimnym ciescie, polać galaretką ( zaraz tężeje ) odstawić na kilka godzin do lodówki.