Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto udekorowane mandarynkami.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
► Wszystkie składniki na ciasto wyrobić i włożyć do wyłożonej folią aluminową tortownicy ( zamknąć obręcz ). Budyń ( proszek ) wymieszać z połową zimnego mleka, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i resztę mleka. ► Wylać masę na ciasto, przykryć folią aluminiową ( jest bardzo rzadkie, ale takie ma być ). Piec 60 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Upieczone ciasto odstawić w zimne miejsce. ► Odsączone mandarynki położyć na zimnym ciescie, polać galaretką ( zaraz tężeje ) odstawić na kilka godzin do lodówki.