Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1710
Dodano: 21.04.2011
Odsłon: 9496
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
► Wszystkie składniki na ciasto wyrobić i włożyć do wyłożonej folią aluminową tortownicy ( zamknąć obręcz ). Budyń ( proszek ) wymieszać z połową zimnego mleka, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i resztę mleka. ► Wylać masę na ciasto, przykryć folią aluminiową ( jest bardzo rzadkie, ale takie ma być ). Piec 60 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Upieczone ciasto odstawić w zimne miejsce. ► Odsączone mandarynki położyć na zimnym ciescie, polać galaretką ( zaraz tężeje ) odstawić na kilka godzin do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

smaker12 16 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
30% zakwszanej smietany nie ma , jest tylko 18 % taka gęsta zakwaszana , prosze o wyjaśnienie o jaką smietanę chodzi1 Kto głosował? | Odpowiedz

margo21 25 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
kubki kwaśnej śmietany (kazdy 200gr. i 30% tłuszczu), 5 szt-proszę jasniej z tą śmietaną.1 Kto głosował? | Odpowiedz

nowalijka 22 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Fajna nazwa1 Kto głosował? | Odpowiedz

kathleen 21 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
No to czuję się uwiedziona;))) A tak w ogóle cieszę się, że ktoś taki jak Ty dołączył do Smakera ze swoimi przepisami.1 Kto głosował? | Odpowiedz

kathleen 21 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Ja już zostałam uwiedziona. Cieszę się, że ktoś taki jak Ty dołączył do Smakera.1 Kto głosował? | Odpowiedz