Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to sezon na ciasta ze świeżymi owocami, polecam z porzeczkami.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną połączyć z mąką i proszkiem. Porzeczki podzielić na 3 części. Jedną dodać do ciasta i wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Wystudzić, przekroić na połowę.
Galaretki przezroczyste rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, odstawić do stężenia. Gdy galaretki zaczynają tężeć, śmietanę ubić na sztywno, dodać ser , wymieszać, dodać 2 porcję porzeczek oraz tężejącą galaretkę, wymieszać i wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową ciasta, wyłożyć 3 porcję porzeczek.
Galaretki porzeczkowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , odstawić do stężenie , tężejące wyłożyć na ciasto.
Schłodzić w lodówce 3 godziny, pokroić na porcje.