Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to sezon na ciasta ze świeżymi owocami, polecam z porzeczkami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną połączyć z mąką i proszkiem. Porzeczki podzielić na 3 części. Jedną dodać do ciasta i wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Wystudzić, przekroić na połowę.
Galaretki przezroczyste rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, odstawić do stężenia. Gdy galaretki zaczynają tężeć, śmietanę ubić na sztywno, dodać ser , wymieszać, dodać 2 porcję porzeczek oraz tężejącą galaretkę, wymieszać i wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową ciasta, wyłożyć 3 porcję porzeczek.
Galaretki porzeczkowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , odstawić do stężenie , tężejące wyłożyć na ciasto.
Schłodzić w lodówce 3 godziny, pokroić na porcje.