Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe Mikołaje, bombki i podobne słodycze z czekolady które po świętach pozostają postanowiłam wykorzystać w bloku. Bloku już prawie nie ma , a i ze słodyczami zrobiłam porządek.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Masło ,cukier , kakao , mleko i słodycze wkładam do garnka i podgrzewam ciągle mieszając .
Kiedy wszystkie składniki się połączą zdejmuję garnek , wsypuję mleko w proszkui energicznie mieszam.
Na koniec dodaję orzechy włoskie , jeszcze raz mieszam .Wykładam na blachę keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Dokładnie dociskam i umieszczam w lodówce na min. 2 godz.Ja poukładałam jeszcze orzechy na wierzchu.Można dodać herbatniki i inne dodatki , jednak ten blok miał być typowo orzechowy.