Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jestem ogromnym fanem kasztanków, a te pralinki kakaowe bardzo przypominają ich smak :-) polecam
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414494
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414494
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Składniki
Herbatniki utrzeć w blenderze, zmielić maszynką lub rozetrzeć tłuczkiem na sypki "piasek". Odłożyć 2 łyżki do obtaczania pralinek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowy, dodać kakao i wódkę, utrzeć do połączenia składników. Wsypać zmielone herbatniki i wymieszać krótko mikserem lub łyżką. Z masy formować niewielkie kulki i obtaczać je w herbatnikach.
Przechowywać najlepiej w lodówce. Smacznego :-)