Do góry

Desery Przepis na:

Pralinki z masłem orzechowym

Pralinki z masłem orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 5112

Pyszne, rozpływające się w ustach pralinki z białej czekolady z masłem orzechowym.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 120 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej: Na garnku z gotującą się wodą stawiamy miskę, do której wkładamy połamane czekolady. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przy pomocy małego pędzelka (może być taki do malowania) pokrywamy spód i boki silikonowych foremek na pralinki lub kostki lodu. Wstawiamy do lodówki na 15 minut.

  2. Do foremek wkładamy po około jednej łyżeczce masła orzechowego. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania reszty czekolady.

  3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy pozostałe 80 g białej czekolady, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Wylewamy na masło orzechowe tworząc spód pralinek. Wkładamy do lodówki na minimum 20 minut. Gotowe! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń