Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe ciasto na wiele okazji. Ciemna masa z dodatkiem dużej ilości czekolady i orzechów. Jasna masa z dodatkiem ananasów.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1355
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 290
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1355
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 290
Składniki
Żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym. Po dokładnym utarciu dodać mąkę ziemniaczaną ucierać. Do utartego kremu wlać wrzące mleko, dokładnie utrzeć i pozostawić do wystygnięcia.
Masło i 150 g cukru pudru utrzeć, następnie dodawać po łyżce kremu, ucierać. Na koniec dodać 2 łyżki spirytusu. Gdy uzyskamy jednolitą masę, podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokrojone w kostkę ananasy. Do drugiej kakao, posiekaną czekoladę i posiekane orzechy.
Ułożyć biszkopty w formie o wymiarach średnicy 30 cm. Na biszkopty wyłożyć ciemną masę potem żółtą galaretkę (gdy zaczyna się ścinać). Następnie jasną masę i na wierzch czerwoną galaretkę. SMACZNEGO!