Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na szybką i łatwą przekąskę na każdą okazję, a jesteś nowicjuszem w kuchni, sięgnij po ten przepis na proste ciasto dla początkujących. To pyszne połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego i bananów. Wystarczy, że zmiksujesz wszystkie składniki i przelejesz je do formy. Aby wzmocnić elegancki efekt ciasta, serwuj je z gałką lodów waniliowych lub polej rozpuszczoną czekoladą.
Foremka: 25 x 36 cm
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 165
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 231
Plecam.
Odsłon: 3488
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 165
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 231
Plecam.
Odsłon: 3488
Składniki
Do miski wbij jajka i utrzyj z cukrem na jasną, gładką masę. Następnie dodaj olej oraz jogurt naturalny i zmiksuj. Na koniec wsyp mieszankę przesianej mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj wszystko do połączenia. Gdy pod ręką nie masz miksera, ten sam efekt uzyskasz przy pomocy trzepaczki i łyżki lub szpatułki.
Gotowe ciasto przelej do formy (25 x 36 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wyrównaj, a na jego wierzchu układaj pokrojone w plasterki banany. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 170°C i piecz ok. 45 minut. Proste ciasto dla początkujących wyjmij z pieca, ostudź, wykrawaj kwadraty i podawaj. Aby wzmocnić czekoladowy smak ciasta, możesz ozdobić wypiek kleksami mlecznej czekolady.