Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na szybką i łatwą przekąskę na każdą okazję, a jesteś nowicjuszem w kuchni, sięgnij po ten przepis na proste ciasto dla początkujących. To pyszne połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego i bananów. Wystarczy, że zmiksujesz wszystkie składniki i przelejesz je do formy. Aby wzmocnić elegancki efekt ciasta, serwuj je z gałką lodów waniliowych lub polej rozpuszczoną czekoladą.
Foremka: 25 x 36 cm
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5001
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5486
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 142
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18843
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7254
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5001
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5486
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 142
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18843
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7254
Składniki
Do miski wbij jajka i utrzyj z cukrem na jasną, gładką masę. Następnie dodaj olej oraz jogurt naturalny i zmiksuj. Na koniec wsyp mieszankę przesianej mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj wszystko do połączenia. Gdy pod ręką nie masz miksera, ten sam efekt uzyskasz przy pomocy trzepaczki i łyżki lub szpatułki.
Gotowe ciasto przelej do formy (25 x 36 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wyrównaj, a na jego wierzchu układaj pokrojone w plasterki banany. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 170°C i piecz ok. 45 minut. Proste ciasto dla początkujących wyjmij z pieca, ostudź, wykrawaj kwadraty i podawaj. Aby wzmocnić czekoladowy smak ciasta, możesz ozdobić wypiek kleksami mlecznej czekolady.