Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca gospodyni. Piekę je bardzo często, bo przygotowanie nie zabiera dużo czasu, a efekt jest pyszny!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3952
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3952
Składniki
Formę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Masło ucieramy mikserem stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, aromat do ciast i szczyptę soli. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie kolejno wbijamy jajka, ucierając każde około pół minuty.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta w trzech porcjach, na przemian z mlekiem. Całość ucierać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dwie trzecie ciasta wyłożyć do przygotowanej formy, wierzch wyrównać.
Kakao połączyć z dodatkowym cukrem i mlekiem i dodać do reszty ciasta. Dokładnie wymieszać.
Ciemne ciasto wyłożyć w formie kleksów na warstwie jasnego ciasta. Oba ciasta wymieszać widelcem tak, aby utworzyły wzorek.
Ciasto piec około 50-60 minut w 160stopniach.
Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.