Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca gospodyni. Piekę je bardzo często, bo przygotowanie nie zabiera dużo czasu, a efekt jest pyszny!
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 58
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 63
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1176
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 279
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 15464
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 58
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 63
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1176
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 279
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 15464
Składniki
Formę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Masło ucieramy mikserem stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, aromat do ciast i szczyptę soli. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie kolejno wbijamy jajka, ucierając każde około pół minuty.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta w trzech porcjach, na przemian z mlekiem. Całość ucierać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dwie trzecie ciasta wyłożyć do przygotowanej formy, wierzch wyrównać.
Kakao połączyć z dodatkowym cukrem i mlekiem i dodać do reszty ciasta. Dokładnie wymieszać.
Ciemne ciasto wyłożyć w formie kleksów na warstwie jasnego ciasta. Oba ciasta wymieszać widelcem tak, aby utworzyły wzorek.
Ciasto piec około 50-60 minut w 160stopniach.
Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.