Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca gospodyni. Piekę je bardzo często, bo przygotowanie nie zabiera dużo czasu, a efekt jest pyszny!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3504
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4276
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74300
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3504
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4276
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74300
Składniki
Formę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Masło ucieramy mikserem stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, aromat do ciast i szczyptę soli. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie kolejno wbijamy jajka, ucierając każde około pół minuty.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta w trzech porcjach, na przemian z mlekiem. Całość ucierać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dwie trzecie ciasta wyłożyć do przygotowanej formy, wierzch wyrównać.
Kakao połączyć z dodatkowym cukrem i mlekiem i dodać do reszty ciasta. Dokładnie wymieszać.
Ciemne ciasto wyłożyć w formie kleksów na warstwie jasnego ciasta. Oba ciasta wymieszać widelcem tak, aby utworzyły wzorek.
Ciasto piec około 50-60 minut w 160stopniach.
Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.