Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca gospodyni. Piekę je bardzo często, bo przygotowanie nie zabiera dużo czasu, a efekt jest pyszny!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 33
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 508
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1136
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 259
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 33
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 508
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1136
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 259
Składniki
Formę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Masło ucieramy mikserem stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, aromat do ciast i szczyptę soli. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie kolejno wbijamy jajka, ucierając każde około pół minuty.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta w trzech porcjach, na przemian z mlekiem. Całość ucierać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dwie trzecie ciasta wyłożyć do przygotowanej formy, wierzch wyrównać.
Kakao połączyć z dodatkowym cukrem i mlekiem i dodać do reszty ciasta. Dokładnie wymieszać.
Ciemne ciasto wyłożyć w formie kleksów na warstwie jasnego ciasta. Oba ciasta wymieszać widelcem tak, aby utworzyły wzorek.
Ciasto piec około 50-60 minut w 160stopniach.
Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.