Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam od koleżanki Agnieszki duuużo agrestu, zrobiłam już dżem , oraz na szybko to ciasto. Jest bardzo fajne, słodkie a zarazem kwaskowate.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23093
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1181
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104924
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23093
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1181
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104924
Składniki
Ciasto, 3 żółtka ubijamy z cukrem i śmietaną, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dobrze mieszamy. Możemy wylać do tortownic 26 cm., lub tak jak ja do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką foremki na tartę 27 cm. Na wierzchu układamy umyty, oczyszczony agrest, lekko dociskając, posypujemy ciasto cukrem trzcinowym lub zwykłym kryształem. Wstawiamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.
SMACZNEGO