Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam od koleżanki Agnieszki duuużo agrestu, zrobiłam już dżem , oraz na szybko to ciasto. Jest bardzo fajne, słodkie a zarazem kwaskowate.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8207
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 433
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8207
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 433
Składniki
Ciasto, 3 żółtka ubijamy z cukrem i śmietaną, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dobrze mieszamy. Możemy wylać do tortownic 26 cm., lub tak jak ja do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką foremki na tartę 27 cm. Na wierzchu układamy umyty, oczyszczony agrest, lekko dociskając, posypujemy ciasto cukrem trzcinowym lub zwykłym kryształem. Wstawiamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.
SMACZNEGO