Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam od koleżanki Agnieszki duuużo agrestu, zrobiłam już dżem , oraz na szybko to ciasto. Jest bardzo fajne, słodkie a zarazem kwaskowate.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2517
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 116
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4336
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2517
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 116
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4336
Składniki
Ciasto, 3 żółtka ubijamy z cukrem i śmietaną, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dobrze mieszamy. Możemy wylać do tortownic 26 cm., lub tak jak ja do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką foremki na tartę 27 cm. Na wierzchu układamy umyty, oczyszczony agrest, lekko dociskając, posypujemy ciasto cukrem trzcinowym lub zwykłym kryształem. Wstawiamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.
SMACZNEGO