Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,szybkie i pyszne najlepiej smakuje z lodowki
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2507
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3423
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1504
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2205
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2507
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3423
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1504
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2205
Składniki
Na poczatku roztapiamy margaryne w rondelku i odkladamy do wystygniecia.Bialka ubijamy na piane dodajemy cukier i cukier vaniliowy.Po wymieszaniu dodajemy zoltka nastepnie make,proszek do pieczenia i ostudzona margaryne wszystko mieszamy i wylewamy do sredniego naczynia zaroodpornego.Na wierzch ukladamy umyte i oczyszczone z pestek sliwki.Mozna calosc posypac przyprawa korzenna lub cynamonem .Piec w tem 175 stopni przez okolo 40 min .Najlepiej sprawdzic czy ciasto jest juz gotowe patyczkiem