Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne , nadzwyczaj proste ciasto z malinami mrożonymi. Ciasto puszyste, zawsze się udaje . Polecam
blaszka wielkości 18/28 cm, papier do pieczenia, mikser, łyżka, szklanka o poj. 250 ml,
Pyszny deserek przygotowany z jogurtu naturalnego i czerwonych galaretek z do...
Odsłon: 24231
Słoneczne, letnie ciasto, jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że cia...
Odsłon: 1241
Pyszny deserek przygotowany z jogurtu naturalnego i czerwonych galaretek z do...
Odsłon: 24231
Słoneczne, letnie ciasto, jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że cia...
Odsłon: 1241
Składniki
Na początku przygotować kruszonkę; Wszystkie składniki na kruszonkę włożyć do miski i dłońmi rozcierać tak by powstały grudki, rozcierając palcami. Do większej miski wybić jajka, dodać oba cukry i miksować na puszystą masę. Cały czas miksując wlewać cienkim strumykiem olej, następnie jogurt naturalny oraz szczyptę soli. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą , przesiać do masy jajecznej i miksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do foremki wielkości 18 / 28 cm. wyłożonej papierem do pieczenia, górę wyrównać. Delikatnie rozmrożone maliny oprószyć mąką i rozłożyć na górę ciasta lekko je wciskając w ciasto. Całość posypać przygotowaną wcześniej kruszonką . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika i odłożyć do wystudzenia. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto po upieczeniu.
Ciasto w przekroju.