Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne , nadzwyczaj proste ciasto z malinami mrożonymi. Ciasto puszyste, zawsze się udaje . Polecam
blaszka wielkości 18/28 cm, papier do pieczenia, mikser, łyżka, szklanka o poj. 250 ml,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16456
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5291
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16456
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5291
Składniki
Na początku przygotować kruszonkę; Wszystkie składniki na kruszonkę włożyć do miski i dłońmi rozcierać tak by powstały grudki, rozcierając palcami. Do większej miski wybić jajka, dodać oba cukry i miksować na puszystą masę. Cały czas miksując wlewać cienkim strumykiem olej, następnie jogurt naturalny oraz szczyptę soli. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą , przesiać do masy jajecznej i miksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do foremki wielkości 18 / 28 cm. wyłożonej papierem do pieczenia, górę wyrównać. Delikatnie rozmrożone maliny oprószyć mąką i rozłożyć na górę ciasta lekko je wciskając w ciasto. Całość posypać przygotowaną wcześniej kruszonką . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika i odłożyć do wystudzenia. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto podczas pieczenia.
Ciasto w przekroju.