Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Świetnie się prezentuje i wspaniale smakuje, a zrobienie go jest banalnie proste.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją, ale w mniejszej ilości wody (zamiast 500 dałam 400ml). Studzimy, wstawiamy do lodówki na 2-4 godziny, aby mocno stężała. Zimną galaretkę kroimy w kostkę. Ja robię to tak: galaretkę w garnku nacinam na krzyż, a potem łyżką wyciągam gotowe kostki. Kostki galaretki mieszamy z borówkami, pokrojonymi truskawkami i nektarynką. Przekładamy do pucharków, przed serwowaniem dekorujemy bitą śmietaną. Deser koniecznie podajemy schłodzony.