Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Świetnie się prezentuje i wspaniale smakuje, a zrobienie go jest banalnie proste.
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 367
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 136
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 70
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 16976
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 367
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 136
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 70
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 16976
Składniki
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją, ale w mniejszej ilości wody (zamiast 500 dałam 400ml). Studzimy, wstawiamy do lodówki na 2-4 godziny, aby mocno stężała. Zimną galaretkę kroimy w kostkę. Ja robię to tak: galaretkę w garnku nacinam na krzyż, a potem łyżką wyciągam gotowe kostki. Kostki galaretki mieszamy z borówkami, pokrojonymi truskawkami i nektarynką. Przekładamy do pucharków, przed serwowaniem dekorujemy bitą śmietaną. Deser koniecznie podajemy schłodzony.