Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega syte i fit kokosanki dla każdego .
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 502
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16760
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 462
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 502
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16760
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 462
Składniki
Płatki owsiane mielimy na mąkę . Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem . Wbijamy jajka ,dodajemy płatki ,wiórki kokosowe i białko . Wszystko dokładnie mieszamy ,dodajemy slodzidlo i jeszcze raz mieszamy .Po uzyskaniu odpowiedniej masy formujemy kuleczki ,ja do każdej ,do środka dałam orzeszek i wyszło prawie Rafaello gdyby masa była za bardzo kleista można obtoczyć w wiórkach kokosowych .Nasze kuleczki mi wyszło 18 sztuk ,układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 10-15 min z jednej strony przewracamy i dopięliśmy z drugiej strony .U mnie góra dół piekarnik na 200stopni .