Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis, można zachęcić dziecko do pomocy a później zajada się faworkami. Polecam
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 218
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 50
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 218
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 50
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać żółtka, sól, spirytus, oraz śmietany tyle żeby ciasto było podobne w konsystencji do ciasta na pierogi. wyrobić do połączenia się składników, wyłożyć na stolnicę i uderzać wałkiem w ciasto do momentu aż w cieście pojawia się pęcherze. kroić na paski i później na małe romby i na środku dziurka i jedna część przeciągnąć na drugą stronę. Do garnka wlać olej i smażyć z obu stron . Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego