Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-03-2024
Przepis w 5 Minut! Niesamowicie szybko i smacznie! Pyszny! Często robię je dla moich gości i rodziny! Pyszne i aromatycznie! Wszyscy chcą ten przepis!
Mikser,miska,szpatułka,forma 26/11cm
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10274
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10274
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Składniki
3 duże dojrzałe banany obieramy ze skórki i za pomoca widelca rozgniatamy w misce. Dodajemy 2 jajka i krótko miksujemy do połączenia się składników.
Dodajemy cukier + cukier waniliowy. Krótko miksujemy. Dodajemy mąke,proszek do pieczenia, szczypte soli,szczypte cynamonu oraz zmielone migdały lub innych orzechów.
Krótko miksujemy, dodajemy roztopione maslo i miksujemy wszystkie składniki na jednolita mase. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni, góra /dół. Do natłuszczonej formy 26/11cm wlewamy ciasto. Na wierzch ciasta układamy połówki banana i pieczemy przez 55 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i zostawiamy do wystygniecia.SMACZNEGO!