Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-03-2024
Przepis w 5 Minut! Niesamowicie szybko i smacznie! Pyszny! Często robię je dla moich gości i rodziny! Pyszne i aromatycznie! Wszyscy chcą ten przepis!
Mikser,miska,szpatułka,forma 26/11cm
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
3 duże dojrzałe banany obieramy ze skórki i za pomoca widelca rozgniatamy w misce. Dodajemy 2 jajka i krótko miksujemy do połączenia się składników.
Dodajemy cukier + cukier waniliowy. Krótko miksujemy. Dodajemy mąke,proszek do pieczenia, szczypte soli,szczypte cynamonu oraz zmielone migdały lub innych orzechów.
Krótko miksujemy, dodajemy roztopione maslo i miksujemy wszystkie składniki na jednolita mase. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni, góra /dół. Do natłuszczonej formy 26/11cm wlewamy ciasto. Na wierzch ciasta układamy połówki banana i pieczemy przez 55 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i zostawiamy do wystygniecia.SMACZNEGO!