Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 203
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 75
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 37
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 73
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 203
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 75
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 37
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 73
Składniki
Do miseczki wsypać mąkę orkiszową i zrobić dołeczek. Do dołeczka wsypać cukier i rozdrobnione drożdże. Zalać łyżką ciepłego mleka.
Lekko pomieszać drożdże i poczekać aż drożdże się rozpuszczą.
Łyżką zagarniać mąkę do środka. Dodać resztę mleka i jajko.
Wymieszać tak, żeby nie było grudek.
Dodać jabłka obrane i starte na tarce o grubych oczkach oraz żurawinę i cynamon. Pomieszać. Pozostawić na 20 min pod ściereczką.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy.
Nakładać małe porcje ciasta i smażyć po obu stronach na złoty kolor.
Gotowe racuchy posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego.