Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1560
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 852
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1560
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 852
Składniki
Do miseczki wsypać mąkę orkiszową i zrobić dołeczek. Do dołeczka wsypać cukier i rozdrobnione drożdże. Zalać łyżką ciepłego mleka.
Lekko pomieszać drożdże i poczekać aż drożdże się rozpuszczą.
Łyżką zagarniać mąkę do środka. Dodać resztę mleka i jajko.
Wymieszać tak, żeby nie było grudek.
Dodać jabłka obrane i starte na tarce o grubych oczkach oraz żurawinę i cynamon. Pomieszać. Pozostawić na 20 min pod ściereczką.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy.
Nakładać małe porcje ciasta i smażyć po obu stronach na złoty kolor.
Gotowe racuchy posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego.