Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe ptasie mleczko :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2623
Składniki
Jaja umyj i polej wrzątkiem. Następnie oddziel białka od żółtek. Żelatynę podziel na pół i wsyp do dwóch kubków. Zalej każdy kilkoma łyżkami zimnej wody i zamieszaj, odstaw. Białka ubij na sztywno z połową cukru marcepanowego, dodaj kakao. Do żelatyny wlej kilka łyżek wrzątku, rozpuść i dodaj do ubitej masy z białek. Wymieszaj mikserem i wylej na blachę. Wstaw do lodówki. Teraz robimy kolejną piankę z żółtek. Żółtka miksujemy z połową cukru marcepanowego. Żelatynę przygotuj tak jak powyżej, wlej do pianki z żółtek. Delikatnie wylej na piankę kakaową. Na wierzch należy dać stężałe galaretki cytrynowe, przygotowane w/g przepisu na opakowaniu. Smacznego.