Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe ptasie mleczko :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 554
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11294
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2741
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 554
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11294
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2741
Składniki
Jaja umyj i polej wrzątkiem. Następnie oddziel białka od żółtek. Żelatynę podziel na pół i wsyp do dwóch kubków. Zalej każdy kilkoma łyżkami zimnej wody i zamieszaj, odstaw. Białka ubij na sztywno z połową cukru marcepanowego, dodaj kakao. Do żelatyny wlej kilka łyżek wrzątku, rozpuść i dodaj do ubitej masy z białek. Wymieszaj mikserem i wylej na blachę. Wstaw do lodówki. Teraz robimy kolejną piankę z żółtek. Żółtka miksujemy z połową cukru marcepanowego. Żelatynę przygotuj tak jak powyżej, wlej do pianki z żółtek. Delikatnie wylej na piankę kakaową. Na wierzch należy dać stężałe galaretki cytrynowe, przygotowane w/g przepisu na opakowaniu. Smacznego.