Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na domowy deser z chłodzonej bezy. Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach ptasie mleczko bez pieczenia. Polewa po przekrojeniu nie pozostawia smug na białej piance.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1400
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13329
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1400
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13329
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Składniki
Do rondelka wlać śmietanę, masło, kakao i cukier. Podgrzać mieszając. Żelatynę zalać wrzątkiem i mieszać do rozpuszczenia. Gorącą żelatynę wlać do polewy i wymieszać. Stężeje w ok. 20 min. w temp. pokojowej.
Pianka bezowa- żelatynę zalać wrzątkiem i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić do ostudzenia. Białka ubić mikserem zaczynając od najniższych obrotów. Ubijać ok. 3 min. dodając po trochu cukier. Potem wlać sok cytrynowy i aromat. Chwilę miksować, wlać cienkim strumieniem żelatynę cały czas miksując. Jeszcze chwilę miksować Piankę wylać na tortownicę o średnicy 24 cm. Na piankę delikatnie wylać wcześniej przygotowaną polewę Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi.