Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na domowy deser z chłodzonej bezy. Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach ptasie mleczko bez pieczenia. Polewa po przekrojeniu nie pozostawia smug na białej piance.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11241
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11241
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Składniki
Do rondelka wlać śmietanę, masło, kakao i cukier. Podgrzać mieszając. Żelatynę zalać wrzątkiem i mieszać do rozpuszczenia. Gorącą żelatynę wlać do polewy i wymieszać. Stężeje w ok. 20 min. w temp. pokojowej.
Pianka bezowa- żelatynę zalać wrzątkiem i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić do ostudzenia. Białka ubić mikserem zaczynając od najniższych obrotów. Ubijać ok. 3 min. dodając po trochu cukier. Potem wlać sok cytrynowy i aromat. Chwilę miksować, wlać cienkim strumieniem żelatynę cały czas miksując. Jeszcze chwilę miksować Piankę wylać na tortownicę o średnicy 24 cm. Na piankę delikatnie wylać wcześniej przygotowaną polewę Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi.