Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na domowy deser z chłodzonej bezy. Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach ptasie mleczko bez pieczenia. Polewa po przekrojeniu nie pozostawia smug na białej piance.
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 242
Bardzo lubię naleśniki a zwłaszcza jak ktoś zrobi i poda. Ale takiego szczęśc...
Odsłon: 644
Przepis dnia
Pyszny, sycący i zdrowy pomysł na obiad :)
Odsłon: 1136
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 242
Bardzo lubię naleśniki a zwłaszcza jak ktoś zrobi i poda. Ale takiego szczęśc...
Odsłon: 644
Przepis dnia
Pyszny, sycący i zdrowy pomysł na obiad :)
Odsłon: 1136
Składniki
Do rondelka wlać śmietanę, masło, kakao i cukier. Podgrzać mieszając. Żelatynę zalać wrzątkiem i mieszać do rozpuszczenia. Gorącą żelatynę wlać do polewy i wymieszać. Stężeje w ok. 20 min. w temp. pokojowej.
Pianka bezowa- żelatynę zalać wrzątkiem i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić do ostudzenia. Białka ubić mikserem zaczynając od najniższych obrotów. Ubijać ok. 3 min. dodając po trochu cukier. Potem wlać sok cytrynowy i aromat. Chwilę miksować, wlać cienkim strumieniem żelatynę cały czas miksując. Jeszcze chwilę miksować Piankę wylać na tortownicę o średnicy 24 cm. Na piankę delikatnie wylać wcześniej przygotowaną polewę Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto beskidzkie
Desery
Blok czekoladowy
Desery
Ciasto błazen
Desery
Porzeczkowa chmurka na biszkopcie
Ciasto beskidzkie
Ciasto beskidzkie to połączenie kakaowego biszkoptu, kremu adwokatowego i bez...
Odsłon: 23910
Blok czekoladowy
Banalnie prosty w przygotowaniu, bez pieczenia, mocno czekoladowy, z kawałkam...
Odsłon: 67