Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 113
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1202
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 113
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1202
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13293
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 250ml wody. Galaretki studzimy, muszą być bardzo zimne. Schłodzone mleko (jedną porcje) wlewamy do miski i ubijamy jedną śnieżkę. Gdy śnieżka jest już ubita to stopniowo wlewamy do niej galaretkę nadal ubijając.
Przygotowaną tortownicę (średnica 26cm) wykładamy biszkoptami. Na to wlewamy przygotowaną śnieżkę z galaretką. Na masie układamy w odstępach biszkopty. Wstawiamy do lodówki na ok. 10 minut.
Drugą warstwę przygotowujemy w ten sam sposób. Po przygotowaniu wylewamy na schłodzoną pierwszą warstwę. I również wstawiamy do lodówki na około 15minut.
Na wierzch układamy owoce (w tym przypadku maliny) i posypujmy startą czekoladą. Zamiast czekolady można polać galaretką albo zrobić tak jak lubimy najbardziej :)
Najlepiej smakuje po kilku godzina schłodzenia.