Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 94
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 94
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 250ml wody. Galaretki studzimy, muszą być bardzo zimne. Schłodzone mleko (jedną porcje) wlewamy do miski i ubijamy jedną śnieżkę. Gdy śnieżka jest już ubita to stopniowo wlewamy do niej galaretkę nadal ubijając.
Przygotowaną tortownicę (średnica 26cm) wykładamy biszkoptami. Na to wlewamy przygotowaną śnieżkę z galaretką. Na masie układamy w odstępach biszkopty. Wstawiamy do lodówki na ok. 10 minut.
Drugą warstwę przygotowujemy w ten sam sposób. Po przygotowaniu wylewamy na schłodzoną pierwszą warstwę. I również wstawiamy do lodówki na około 15minut.
Na wierzch układamy owoce (w tym przypadku maliny) i posypujmy startą czekoladą. Zamiast czekolady można polać galaretką albo zrobić tak jak lubimy najbardziej :)
Najlepiej smakuje po kilku godzina schłodzenia.