Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, ekspresowy deser na zimno. Użyłem borówek i galaretki borówkowej, do bananów użyłbym żółtej galaretki, do malin czerwonej itd..
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Galaretkę rozpuściłem w 300ml wody i ostudziłem. Do mascarpone dodawałem schłodzoną galaretkę intensywnie mieszając (można zmiksować). Do mieszanki dodałem sporą ilość owoców i wymieszałem łyżką. Przelałem do miseczek i wstawiłem do lodówki.
Przemycamy zdrowie: Do deserku można dodać kurkumę (szczególnie jeśli galaretka jest żółta) i odrobinę mocno zmielonych otrębów.