Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny deser z truskawkami i miętą. Zrobicie go w kilkanaście minut.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 52
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 393
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 156
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 249
Bogata w antyoksydanty zielona herbata matcha w wersji latte z dodatkiem syro...
Odsłon: 86
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 52
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 393
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 156
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 249
Bogata w antyoksydanty zielona herbata matcha w wersji latte z dodatkiem syro...
Odsłon: 86
Składniki
Śmietanę przelewamy do głębszego pojemnika i wstawiamy do lodówki. W ten sposób śmietana i pojemnik będą chłodne co ułatwi nam ubijanie. Czekoladę ścieramy na grubych oczkach. Listki mięty opłukujemy , minimum 10 listków drobniutko siekamy. Śmietanę ubijamy , dodajemy cukier puder. Na koniec wsypujemy miętę i startą czekoladę, mieszamy łyżką. Truskawki płuczemy lekko osuszamy , kroimy na pół i część wykładamy na spód pucharka. Na truskawki wykładamy 3/4 bitej śmietany, następnie brzegi pucharka okładamy listkami mięty i dopełniamy resztą śmietany. Wierzch przykrywamy truskawkami i lekko posypujemy startą czekoladą.