Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny deser z truskawkami i miętą. Zrobicie go w kilkanaście minut.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1455
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1160
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1455
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1160
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 927
Składniki
Śmietanę przelewamy do głębszego pojemnika i wstawiamy do lodówki. W ten sposób śmietana i pojemnik będą chłodne co ułatwi nam ubijanie. Czekoladę ścieramy na grubych oczkach. Listki mięty opłukujemy , minimum 10 listków drobniutko siekamy. Śmietanę ubijamy , dodajemy cukier puder. Na koniec wsypujemy miętę i startą czekoladę, mieszamy łyżką. Truskawki płuczemy lekko osuszamy , kroimy na pół i część wykładamy na spód pucharka. Na truskawki wykładamy 3/4 bitej śmietany, następnie brzegi pucharka okładamy listkami mięty i dopełniamy resztą śmietany. Wierzch przykrywamy truskawkami i lekko posypujemy startą czekoladą.