Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser na długie wieczory.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2253
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18025
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2016
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2253
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18025
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2016
Składniki
Wykonanie: Herbatniki połamać(kilka odłożyć) i wyłożyć na dno z każdego z pucharków. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, wsypać cukier i dokładnie wymieszać lecz nie zagotować. Białka ubić na sztywno i ubijając wlewać powoli gorącą galaretkę. Wstawić do miski z zimną wodą i studząc mieszać jakiś czas. Do zimnej już piany wlać schłodzone mleko i całość zmiksować. Tężejącą masę przelać do pucharków z ciastkami i ozdobić odłożonymi całymi ciastkami. Odstawić w chłodne miejsce.