Do góry

Desery Przepis na:

Pucharkowe ptasie mleczko

Pucharkowe ptasie mleczko

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18840

Dodano:

Odsłon: 1356

Deser na długie wieczory.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pucharkowe ptasie mleczko

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Herbatniki połamać(kilka odłożyć) i wyłożyć na dno z każdego z pucharków. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, wsypać cukier i dokładnie wymieszać lecz nie zagotować. Białka ubić na sztywno i ubijając wlewać powoli gorącą galaretkę. Wstawić do miski z zimną wodą i studząc mieszać jakiś czas. Do zimnej już piany wlać schłodzone mleko i całość zmiksować. Tężejącą masę przelać do pucharków z ciastkami i ozdobić odłożonymi całymi ciastkami. Odstawić w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń