Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj myślałam nad sernikiem na zimno i wymyśliłam, z dwóch zrobiłam jeden wyszedł przepyszny nie spodziewałam się takiego efektu. Ale jak to mówią jak się myśli to się wymyśli. Jest przy nim trochę pracy ale warto. Jest to mój debiut co do sernika na zimno.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31456
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 889
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31456
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 889
Składniki
Do miski dodać śmietany i jajka.
Zmiksować śmietanę z jajkami na jednolitą masę.
W garnku wstawić mleko.
Gdy się zagotuje dodać zmiksowaną śmietanę z jajkami.
Gotować aż powstanie twaróg.
A woda będzie przezroczysta ( nie może być mleczna ).
Ugotowany twaróg przecedzić na durszlaku.
W blaszce 25 * 25 wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę ciastek.
Śmietanę Śnieżkę obie ubić ze szklanką mleka.
Masło utrzeć z cukrem.
Do utartego masła dodać ostudzony twaróg.
Zmiksować na jednolitą masę.
Następnie dodać ubitą śmietanę Śnieżkę.
I zmiksować do połączenia się z twarogiem.
Gdy już zmiksowane dodać ostudzoną lejącą się galaretkę.
I również zmiksować do połączenia się całości.
Gotową masę wylać na wcześniej przygotowane herbatniki.
Położyć drugą warstwę herbatników lekko je dociskając w masę.
Zalać lekko tężejącą galaretką ( na 1 galaretkę 1 szklanka wody gotowanej ).
Polecam dla gości i nie tylko.