Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pudding z nasionami chia jest prosty w wykonaniu. Wystarczy jedynie wymieszać nasiona z ulubionym mlekiem i dosłodzić do smaku. Po paru godzinach pudding jest gotowy do spożycia. Najlepiej podawać go ze świeżymi owocami sezonowymi lub musem z mango.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12749
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4511
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12749
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4511
Składniki
Do mleka kokosowego dodajemy nasiona chia i odstawiamy do lodówki na 6 godzin.
Serek mascarpone łączymy z cukrem waniliowym. Dokładnie mieszamy lub miksujemy, aż cukier się rozpuści. Serek dodajemy do napęczniałych nasion chia.
Owoc mango obieramy i miksujemy na mus.
Mieszankę z nasionami chia nakładamy do słoiczków. Na wierzch wykładamy mus z mango.