Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstremalnie puszysta babka piaskowa o delikatnym cytrynowym aromacie
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10118
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2747
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1870
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3970
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10118
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2747
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1870
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3970
Składniki
Białka ubij na sztywno z solą i łyżką cukru Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem na bardzo jasną i puszystą masę (ok. 5-10 min) Powoli dodaj bardzo miękkie masło
Następnie przesiej mąki, proszek do pieczenia i zmiksuj do połączenia Wódkę wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny, wlej do masy jajecznej i zmiksuj Dodaj partiami ubite białka i wymieszaj szpatułką
Przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45 min (do suchego patyczka