Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstremalnie puszysta babka piaskowa o delikatnym cytrynowym aromacie
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3706
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3706
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Białka ubij na sztywno z solą i łyżką cukru Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem na bardzo jasną i puszystą masę (ok. 5-10 min) Powoli dodaj bardzo miękkie masło
Następnie przesiej mąki, proszek do pieczenia i zmiksuj do połączenia Wódkę wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny, wlej do masy jajecznej i zmiksuj Dodaj partiami ubite białka i wymieszaj szpatułką
Przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45 min (do suchego patyczka