Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstremalnie puszysta babka piaskowa o delikatnym cytrynowym aromacie
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4102
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73320
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 547
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15625
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4102
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73320
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 547
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15625
Składniki
Białka ubij na sztywno z solą i łyżką cukru Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem na bardzo jasną i puszystą masę (ok. 5-10 min) Powoli dodaj bardzo miękkie masło
Następnie przesiej mąki, proszek do pieczenia i zmiksuj do połączenia Wódkę wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny, wlej do masy jajecznej i zmiksuj Dodaj partiami ubite białka i wymieszaj szpatułką
Przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45 min (do suchego patyczka