Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstremalnie puszysta babka piaskowa o delikatnym cytrynowym aromacie
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1130
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4774
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1421
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1130
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4774
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1421
Składniki
Białka ubij na sztywno z solą i łyżką cukru Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem na bardzo jasną i puszystą masę (ok. 5-10 min) Powoli dodaj bardzo miękkie masło
Następnie przesiej mąki, proszek do pieczenia i zmiksuj do połączenia Wódkę wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny, wlej do masy jajecznej i zmiksuj Dodaj partiami ubite białka i wymieszaj szpatułką
Przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45 min (do suchego patyczka