Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstremalnie puszysta babka piaskowa o delikatnym cytrynowym aromacie
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 147
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 265
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321639
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 131
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 147
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 265
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321639
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 131
Składniki
Białka ubij na sztywno z solą i łyżką cukru Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem na bardzo jasną i puszystą masę (ok. 5-10 min) Powoli dodaj bardzo miękkie masło
Następnie przesiej mąki, proszek do pieczenia i zmiksuj do połączenia Wódkę wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny, wlej do masy jajecznej i zmiksuj Dodaj partiami ubite białka i wymieszaj szpatułką
Przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45 min (do suchego patyczka