Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z patelni jest mniej kaloryczna niż tradycyjna. Do jej przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników, w których nie znajdziesz drogiego masła.
Pizza z patelni na puszystym cieście drożdżowo - ziołowym. Łatwa do zrobienia...
Odsłon: 2775
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3707
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 214
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3707
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 214
Składniki
Jabłka dokładnie umyj. Przekrój na ćwiartki, wykrój gniazda nasienne, a następnie pokrój na plastry.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj 2 łyżki cukru i poczekaj, aż lekko się skarmelizuje. Gdy cukier się rozpuści, porozkładaj na całej powierzchni patelni plasterki jabłek w taki sposób, aby nachodziły na siebie.
Podczas gdy jabłka będą się dusić, przygotuj ciasto. Do miski wbij jajko, dodaj pozostałą część cukru i ekstrakt waniliowy. Całość zmiksuj do połączenia składników. Następnie dodaj mleko, 3 łyżki oleju i ocet. Ponownie wszystko razem zmiksuj. Do masy dodaj mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę cynamonu, dokładnie wymieszaj.
Ciasto wylej na jabłka, przykryj patelnię i pozostaw na małym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie przewróć na drugą stronę i gotuj już bez przykrycia przez kolejne 10 minut.
Przed podaniem ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z 1 jajka
Desery
Babka kakaowa z serową wkładką.
Desery
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Desery
Lody porzeczkowe z różami kandyzowanymi
Ciasto z 1 jajka
Zostało ci tylko 1 jajko w lodówce i zastanawiasz się, co z nim zrobić? Przyg...
Odsłon: 2209
Babka kakaowa z serową wkładką.
Dzisiaj proponuje Wam przepis na pyszną babkę kakaową z sernikową wkładką. Ba...
Odsłon: 542