Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto mieć taki przepis w swoim zeszycie. Na babkę, którą można zrobić dosłownie w kilka chwil:). Ma konsystencję raczej piaskową i suchą. Polecam oblaną lukrem i posypaną suszoną żurawiną:).
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3726
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 911
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34205
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 554
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3726
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 911
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34205
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 554
Składniki
Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy do powstania puszystej masy. Powinna ona zwiększyć swoją objętość, może to potrwać nawet 5-10 minut. Powoli wlewamy olej w kilku partiach. Dodajemy aromat i skórkę. Do masy dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką tylko do połączenia składników.
Babkę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 165 stopni przez około 1h, do suchego patyczka.
Do cukru pudru wlewamy stopniowo po łyżce wody do uzyskania gęstego lukru. Polewamy nim babkę, posypujemy żurawiną. Pozostawiamy do zastygnięcia.