Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste, mięciutkie ciasto z dodatkiem owoców. Podstawowe składniki które każdy ma w domu. Sekret polega na ubiciu piany z białek. Dzięki temu ciasto jest tak puszyste.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1894
Składniki
Białka ubić na sztywno, dosypując powoli cukier. Następnie dodać żółtka, ubijać jeszcze chwilę. W kolejnym kroku powoli wlewać olej, cały czas ubijając, ale na niższych obrotach. Ubijać tylko chwilę, żeby olej połączył się z jajkami. Masa powinna dalej być puszysta.
Na koniec do masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką. Tak przygotowane ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć pokrojone owoce.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni 40-45 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.