Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , lekkie z dodatkiem owoców zawsze smaczne.
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 690
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 65
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3898
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 690
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 65
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3898
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszysto , dodać mleko , wodę olej, wymieszać, dodać mąkę i dokładnie wymieszać, gdyby ciasto było zbyt gęste dodać trochę mleka, za rzadkie odrobinę mąki. Pozostawić ciasto na chwilę aby odpoczęło. Patelnię do naleśników rozgrzać, nalewać cienkim strumieniem porcje, smażyć na rumiano z obu stron. Borówki umyć. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Śmietanę ubić na sztywno. Naleśniki posmarować serkiem.
Ułożyć porcję borówek.
Złożyć w prostokąt , wierzch posmarować konfiturą z borówek.
Zrobić kleksy z bitej śmietany , posypać czekoladą.