Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , lekkie z dodatkiem owoców zawsze smaczne.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3422
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3422
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszysto , dodać mleko , wodę olej, wymieszać, dodać mąkę i dokładnie wymieszać, gdyby ciasto było zbyt gęste dodać trochę mleka, za rzadkie odrobinę mąki. Pozostawić ciasto na chwilę aby odpoczęło. Patelnię do naleśników rozgrzać, nalewać cienkim strumieniem porcje, smażyć na rumiano z obu stron. Borówki umyć. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Śmietanę ubić na sztywno. Naleśniki posmarować serkiem.
Ułożyć porcję borówek.
Złożyć w prostokąt , wierzch posmarować konfiturą z borówek.
Zrobić kleksy z bitej śmietany , posypać czekoladą.