Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , lekkie z dodatkiem owoców zawsze smaczne.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 106
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 138
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 296
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1162
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 858
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 106
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 138
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 296
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1162
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 858
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszysto , dodać mleko , wodę olej, wymieszać, dodać mąkę i dokładnie wymieszać, gdyby ciasto było zbyt gęste dodać trochę mleka, za rzadkie odrobinę mąki. Pozostawić ciasto na chwilę aby odpoczęło. Patelnię do naleśników rozgrzać, nalewać cienkim strumieniem porcje, smażyć na rumiano z obu stron. Borówki umyć. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Śmietanę ubić na sztywno. Naleśniki posmarować serkiem.
Ułożyć porcję borówek.
Złożyć w prostokąt , wierzch posmarować konfiturą z borówek.
Zrobić kleksy z bitej śmietany , posypać czekoladą.