Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , lekkie z dodatkiem owoców zawsze smaczne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszysto , dodać mleko , wodę olej, wymieszać, dodać mąkę i dokładnie wymieszać, gdyby ciasto było zbyt gęste dodać trochę mleka, za rzadkie odrobinę mąki. Pozostawić ciasto na chwilę aby odpoczęło. Patelnię do naleśników rozgrzać, nalewać cienkim strumieniem porcje, smażyć na rumiano z obu stron. Borówki umyć. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Śmietanę ubić na sztywno. Naleśniki posmarować serkiem.
Ułożyć porcję borówek.
Złożyć w prostokąt , wierzch posmarować konfiturą z borówek.
Zrobić kleksy z bitej śmietany , posypać czekoladą.