Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z dodatkiem owoców lub podać z ulubionym dżemem .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16268
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16268
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5197
Składniki
Jajka wymieszaj z cukrem waniliowym i jogurtem za pomocą rózgi lub widelca.Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj delikatnie .
Na patelni rozgrzej olej i nakładaj po łyżce ciasta . Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Placuszki podawaj posypane cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem .