Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kajmak po to aby coś zmienić , poeksperymentować
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10369
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3001
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2096
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 801
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10369
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3001
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2096
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 801
Składniki
Do miski wbić całe jajka. Dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać mikserem na wysokich obrotach przez około 5-6 minut. Do piany z jajek dodać olej i wymieszać szpatułką do połączenia składników.
Do mąki dodać proszek do pieczenia i wymieszać łyżką. Następnie przesiać na jajeczną masę, dodać jogurt i kajmak wymieszać dokładnie szpatułką na jednolite ciasto.
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm lub 25cm i wyrównać. Na wierzchu poukładać śliwki, delikatnie wciskając je w ciasto. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170C na funkcji góra – dół przez około 60-65 minut.