Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, szybki przepis na puszysty i pyszny sernik. Sernik przygotowałam dla moich dzieci i wnucząt. Polecam
        blaszka średniej wielkości, mikser, łyżka drewniana, szklanka,
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231733
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4947
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36282
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231733
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4947
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36282
        
        
                Składniki
Żółtka oddzielić od białek, następnie utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Do żółtek cały czas miksując dodawać porcjami twaróg, proszek budyniowy oraz śmietanę. Na koniec już nie miksując tylko drewnianą łyżką wmieszać ubite na sztywno ze szczyptą soli białka. Blaszkę średniej wielkości (u mnie 18 / 28 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie rozłożyć biszkopty, opcjonalnie - nasączyć ponczem Na biszkopty wyłożyć masę serową, wyrównać powierzchnię i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec do 60 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i studzić sernik około 20 - 30 minut, po czym wyjąc i całkowicie wystudzić. Oprószyć cukrem pudrem . Smacznego
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik po upieczeniu gotowy do pokrojenia.