Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, szybki przepis na puszysty i pyszny sernik. Sernik przygotowałam dla moich dzieci i wnucząt. Polecam
blaszka średniej wielkości, mikser, łyżka drewniana, szklanka,
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 133
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 289
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23598
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 325
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 133
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 289
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23598
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 325
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, następnie utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Do żółtek cały czas miksując dodawać porcjami twaróg, proszek budyniowy oraz śmietanę. Na koniec już nie miksując tylko drewnianą łyżką wmieszać ubite na sztywno ze szczyptą soli białka. Blaszkę średniej wielkości (u mnie 18 / 28 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie rozłożyć biszkopty, opcjonalnie - nasączyć ponczem Na biszkopty wyłożyć masę serową, wyrównać powierzchnię i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec do 60 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i studzić sernik około 20 - 30 minut, po czym wyjąc i całkowicie wystudzić. Oprószyć cukrem pudrem . Smacznego
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik po upieczeniu gotowy do pokrojenia.