Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, szybki przepis na puszysty i pyszny sernik. Sernik przygotowałam dla moich dzieci i wnucząt. Polecam
blaszka średniej wielkości, mikser, łyżka drewniana, szklanka,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, następnie utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Do żółtek cały czas miksując dodawać porcjami twaróg, proszek budyniowy oraz śmietanę. Na koniec już nie miksując tylko drewnianą łyżką wmieszać ubite na sztywno ze szczyptą soli białka. Blaszkę średniej wielkości (u mnie 18 / 28 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie rozłożyć biszkopty, opcjonalnie - nasączyć ponczem Na biszkopty wyłożyć masę serową, wyrównać powierzchnię i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec do 60 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i studzić sernik około 20 - 30 minut, po czym wyjąc i całkowicie wystudzić. Oprószyć cukrem pudrem . Smacznego
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik po upieczeniu gotowy do pokrojenia.