Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny, puszysty i wart polecenia
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 8114
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 25
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 229
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 25
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 229
Składniki
Ubić pianę z 10 bialek na sztywno
Pozostale skladniki zmiksować razem zachowujac kolejnosc. Tzn. Cukier + maslo do tego żóltka, cuk waniliowy i kaszę manną. No i serek!
Tortownicę (26 cm) wysmarować maslem, można wysypać bulką tartą i wylożyć herbatnikami. Na to wylać ciasto serowe. Piec 30 min w temp. 200 st. C a potem ok 1 godz. w 150 st. C.
Przy 200 się zrumieni a przy 150 się dopiecze. Sprawdza się patyczkiem po 55 min z tej 1 godziny. Trzmalam (majac termoobieg) 1 godz w 150 i bylo OK
Przepisy Desery
Desery
Mazurek wielkanocny Magdy Gessler
Desery
Mazurek kajmakowy
Desery
Mazurek z dżemem
Desery
Drożdżowa buchta z ricottą i jabłkiem
Mazurek wielkanocny Magdy Gessler
Przepis Magdy Gessler na pysznego mazurka wielkanocnego, którego nie powinno...
Odsłon: 69
Mazurek kajmakowy
Mazurek to tradycyjny przysmak wielkanocny. Najczęściej robi się go z krucheg...
Odsłon: 124