Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny, puszysty i wart polecenia
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Ubić pianę z 10 bialek na sztywno
Pozostale skladniki zmiksować razem zachowujac kolejnosc. Tzn. Cukier + maslo do tego żóltka, cuk waniliowy i kaszę manną. No i serek!
Tortownicę (26 cm) wysmarować maslem, można wysypać bulką tartą i wylożyć herbatnikami. Na to wylać ciasto serowe. Piec 30 min w temp. 200 st. C a potem ok 1 godz. w 150 st. C.
Przy 200 się zrumieni a przy 150 się dopiecze. Sprawdza się patyczkiem po 55 min z tej 1 godziny. Trzmalam (majac termoobieg) 1 godz w 150 i bylo OK