Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny, puszysty i wart polecenia
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 26
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 47
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 45
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2536
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 26
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 47
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 45
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2536
Składniki
Ubić pianę z 10 bialek na sztywno
Pozostale skladniki zmiksować razem zachowujac kolejnosc. Tzn. Cukier + maslo do tego żóltka, cuk waniliowy i kaszę manną. No i serek!
Tortownicę (26 cm) wysmarować maslem, można wysypać bulką tartą i wylożyć herbatnikami. Na to wylać ciasto serowe. Piec 30 min w temp. 200 st. C a potem ok 1 godz. w 150 st. C.
Przy 200 się zrumieni a przy 150 się dopiecze. Sprawdza się patyczkiem po 55 min z tej 1 godziny. Trzmalam (majac termoobieg) 1 godz w 150 i bylo OK