Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne puszysty sernik z dodatkiem karmelu i mlecznej czekolady.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1582
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231998
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5079
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1582
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231998
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5079
Składniki
Twaróg miksujemy na gładką masę z masłem, żółtkami, cukrem, mąką ziemniaczaną i olejkiem. Dodajemy mleko i ponownie miksujemy (masa będzie rzadka). Białka ubijamy na sztywną masę i delikatnie dodajemy do masy serowej.
Masę serową wylewamy do formy (u mnie była to silikonowa forma do keksu ).Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180ºC.Sernik wyrośnie ponad foremkę, potem lekko opadnie, i niestety - lubi popękać.Studzimy przez ok. 3 godziny.
Cukier na karmel rozpuszczamy na patelni i wylewamy wzorki na papier do pieczenia. Zostawiamy do zastygnięcia. Gorącą polewą i karmelowymi wzorami ozdabiamy sernik przed podaniem.