Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić perfekcyjny sernik? Ewa Wachowicz podzieliła się z nami swoim sprawdzonym przepisem, który udaje się za każdym razem. Przepis pochodzi z 449. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1527
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 124
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1527
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 124
Składniki
Spód foremki wyścielić papierem do pieczenia, boki natłuścić. Na dnie ułożyć herbatniki (na końcu trzeba będzie dociąć).
Ser zmiksować z żółtkami, proszkiem do pieczenia, miąższem z laski wanilii, budyniem, olejem i mlekiem.
Białka ubić z solą. Utrwalić cukrem i połączyć z masą serową (można to zrobić robotem, ale na najniższych obrotach). Przelać na spód z herbatników. Wstawić na 80 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Podawać z sosem wiśniowym (mrożone owoce wystarczy zagotować i zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej). Na talerzyku udekorować melisą.