Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzadko kiedy mamy możliwość zjeść dobry sernik. Moja mama należy do mistrzyń w ich pieczeniu. Ciasto jest delikatne, piankowe i wprost rozpływa się w ustach. Dzisiaj dzielę się jej przepisem, spróbujcie sami, polecam :)
Wykonanie ciasta:
Mąkę, proszek do pieczenia, 10 dag cukru pudru, 2 żółtka i 1 całe jajko oraz margarynę i smalec wrzucić do miski, zagnieść ciasto. Rozłożyć je na spodzie blachy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej pergaminem.
Wykonanie masy serowej:
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej. Następnie wyłożyć ser i wlać mleko, dokładnie połączyć ze sobą. Na koniec wyłożyć ubitą pianę z białek i wsypać budyń, przemieszać ręcznie (już bez użycia miksera). Połowę gotowej masy wylać na blachę, równomiernie wyłożyć krówkę, zalać pozostałą częścią masy i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni. Piec ok. 1godziny i 10 minut. Po przestygnięciu polać lukrem. Pycha!!!
Mięciutki i delikatny. W smaku i konsystencji przypomina ptasie mleczko, więc...
Odsłon: 84020
Sernik wychodzi bardzo puszysty nie opada za bardzo po upieczeniu i znika bar...
Odsłon: 21896
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 42
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 53
Można użyć brokułów świeżych lub mrożonych – danie zawsze będzie pyszne i aro...
Odsłon: 132
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 496
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 42
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 53
Można użyć brokułów świeżych lub mrożonych – danie zawsze będzie pyszne i aro...
Odsłon: 132
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 496
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę, proszek do pieczenia, 10 dag cukru pudru, 2 żółtka i 1 całe jajko oraz margarynę i smalec wrzucić do miski, zagnieść ciasto. Rozłożyć je na spodzie blachy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej pergaminem.
Wykonanie masy serowej: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej. Następnie wyłożyć ser i wlać mleko, dokładnie połączyć ze sobą. Na koniec wyłożyć ubitą pianę z białek i wsypać budyń, przemieszać ręcznie (już bez użycia miksera). Połowę gotowej masy wylać na blachę, równomiernie wyłożyć krówkę, zalać pozostałą częścią masy i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni. Piec ok. 1godziny i 10 minut. Po przestygnięciu polać lukrem. Pycha!!!
Przepisy Desery
Desery
Pleśniak z rabarbarem
Desery
Pleśniak z truskawkami
Desery
Bałaganiarz marcepanowo-makowy z truskawkami
Desery
Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką
Pleśniak z rabarbarem
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą polecam
Odsłon: 25
Pleśniak z truskawkami
Pyszne domowe ciasto z truskawkami zapraszam po przepis
Odsłon: 76