Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto na szczególną okazję.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 131
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 131
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zgnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Dwie jednakowe formy posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i wyłożyć połówki rozwałkowanego ciasta. Następnie obydwa ciasta posmarować powidłem śliwkowym. Białka ubić na sztywno z cukrem i wyłożyć po połowie na placki, po czym posypać startymi orzechami. Piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni, po czym ostudzić. Budyń wymieszać z mąką ziemniaczaną i ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z budyniem. Przygotowany budyń wyłożyć na jeden placek i przykryć upieczonym drugim plackiem spodem do góry. Schłodzić w lodówce i podawać najlepiej na drugi dzień.