Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto na szczególną okazję.
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 210
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 69
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28921
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33598
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2500
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 210
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 69
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28921
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33598
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2500
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zgnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Dwie jednakowe formy posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i wyłożyć połówki rozwałkowanego ciasta. Następnie obydwa ciasta posmarować powidłem śliwkowym. Białka ubić na sztywno z cukrem i wyłożyć po połowie na placki, po czym posypać startymi orzechami. Piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni, po czym ostudzić. Budyń wymieszać z mąką ziemniaczaną i ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z budyniem. Przygotowany budyń wyłożyć na jeden placek i przykryć upieczonym drugim plackiem spodem do góry. Schłodzić w lodówce i podawać najlepiej na drugi dzień.