Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są bardzo fajne i wilgotne.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
W misce dokładnie wymieszać łyżką mokre składniki czyli : jajka, olej, aromat, puree z dyni, następnie dodać suche składniki czyli: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, szczypta soli, cukier, cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć masę do foremek na babeczki, do 3/4 wysokości. Piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni, do czasu aż patyczek będzie suchy.
puree z dyni: 1 kg dyni(już obranej i oczyszczonej) pokroić w małe kwadraciki, wrzucić do garnka i na małym ogniu smażyć do jej miękkości. Gdy dynia jest już miękka przelać przez durszlak aby odlać powstałą wodę. Po ostygnięciu zblenderować. Puree które pozostanie około 1 szklanki można zamrozić.