Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z marchewką , orzechami i pomarańcżami. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje. Z przygotowaniem i pieczeniem poradzi sobie nawet dziecko. Jeżeli ktoś lubi mniej słodkie można upiec bez cukru. Zastąpi go słodycz marchewki. Serdecznie polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13175
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13175
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5420
Składniki
Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać cukier. Wymieszać. Dodać roztrzepane jajka, olej, aromat pomarańczowy, orzechy, marchewkę i drobno pokrojone pomarańcze bez skórki. Całość dokładnie wymieszać. Piec w foremce o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia 50-55 minut w 180 st. C. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu lukier z soku z pomarańczy i cukru pudru.