Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z marchewką , orzechami i pomarańcżami. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje. Z przygotowaniem i pieczeniem poradzi sobie nawet dziecko. Jeżeli ktoś lubi mniej słodkie można upiec bez cukru. Zastąpi go słodycz marchewki. Serdecznie polecam.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać cukier. Wymieszać. Dodać roztrzepane jajka, olej, aromat pomarańczowy, orzechy, marchewkę i drobno pokrojone pomarańcze bez skórki. Całość dokładnie wymieszać. Piec w foremce o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia 50-55 minut w 180 st. C. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu lukier z soku z pomarańczy i cukru pudru.