Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1695
Dodano: 26.04.2017
Odsłon: 2851
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
obrane jabłka szara reneta zetrzeć na tarce grubsze oczka, wymieszać z cukrem, cynamonem, budyniem
jajka, miękka margaryna, cuikier, cukier wanilinowy mikserem zmiksować ubijać z 3 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale tak ma być
wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mikserem połączyć na dość gęste ciasto
forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, w formie łyżką rozsmarować z 3/4 ciasta, wyłożyć masę jabłkową, wygładzić wierzch
z reszty ciasta rozsmarować na jabłkach trzy szersze pasy, posypać posiekanymi orzechami włoskimi
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka, wystudzic w formie najlepiej całą noc aby masa z jabłkami zastygła, przed podaniem posypać pudrem cukrem
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)