Do góry

Desery Przepis na:

pyszne ciasto ucierane z jabłkami budyniowymi i posypką orzechową...

pyszne ciasto ucierane z jabłkami budyniowymi i posypką orzechową...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1541

Dodano:

Odsłon: 2410

ciasto smaczne, wilgotne i chrupiące dzięki orzechom...........SMACZNEGO!!!

Składniki

  • jajka 5 sztuk "L"
  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie
  • margaryna 15 dag
  • mąka tortowa 2 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • jabłka 1 kg
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • cynamon 2 łyżeczki
  • cukier 3 łyżki
  • orzechy włoskie siekane 150 gram
  • cukier puder - ile potrzeba
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. obrane jabłka szara reneta zetrzeć na tarce grubsze oczka, wymieszać z cukrem, cynamonem, budyniem


    jajka, miękka margaryna, cuikier, cukier wanilinowy mikserem zmiksować ubijać z 3 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale tak ma być


    wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mikserem połączyć na dość gęste ciasto


    forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, w formie łyżką rozsmarować z 3/4 ciasta, wyłożyć masę jabłkową, wygładzić wierzch


    z reszty ciasta rozsmarować na jabłkach trzy szersze pasy, posypać posiekanymi orzechami włoskimi


    piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka, wystudzic w formie najlepiej całą noc aby masa z jabłkami zastygła, przed podaniem posypać pudrem cukrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń