Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto smaczne, wilgotne i chrupiące dzięki orzechom...........SMACZNEGO!!!
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 327
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3661
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 327
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3661
Składniki
obrane jabłka szara reneta zetrzeć na tarce grubsze oczka, wymieszać z cukrem, cynamonem, budyniem jajka, miękka margaryna, cuikier, cukier wanilinowy mikserem zmiksować ubijać z 3 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale tak ma być wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mikserem połączyć na dość gęste ciasto forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, w formie łyżką rozsmarować z 3/4 ciasta, wyłożyć masę jabłkową, wygładzić wierzch z reszty ciasta rozsmarować na jabłkach trzy szersze pasy, posypać posiekanymi orzechami włoskimi piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka, wystudzic w formie najlepiej całą noc aby masa z jabłkami zastygła, przed podaniem posypać pudrem cukrem