Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe gofry zapraszam jak zrobić
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Składniki
Do miski daje mąkę z proszkiem i cukrem, dodaje mleko i olej ,aromat i zółtka dokładnie łączę wszystko by nie było grudek. W osobnej misce ubijam na sztywno białka z odrobiną soli i delikatnie łącze z ciastem .
Bita śmietana ;Do miski daje schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem i ubijam na sztywna masę na czas pieczenia gofrów wstawiam do lodówki.
Gofrownicę delikatnie smaruje olejem przed pierwszym pieczeniem i nagrzewam następnie wlewam porcje ciasta zamykam gofrowanie i piekę gofry 4 minuty sprawdzając by sie nie za mocno przypiekły i tak do wykorzystania ciasta. Gofry podaje z bita śmietaną można dać owoce świeże kub z kompotu lub użyć słodkiego syropu ,miodu lub dżemu wszystko zależy co macie w domu. Po dokładne wykonanie zapraszam na film