Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne gofry ziemniaczane,jedyne w swoim rodzaju!!!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8069
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 377
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8069
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 377
Składniki
Jajka oddzielamy bialka i ubijamy je na sztywno z szczypta soli.Odstawiamy do lodówki.Nastepnie maslo ubijamy z wanilia i z cukrem,dodajac po jednym zóltku.Dodajemy make z proszkiem do pieczeniai dodajemy puree i wlewamy mleko badz maslanke.Wszystko dobrze laczymy.Do masy dodajemy ubite bialko i za pomoca szpatulki dobrze mieszamy.
rozgrzewamy gofrownice i pieczemy gofry. Jablka kroimy w kostke z niecala filizanka wody i cynamonem gotujemy mus. Przecieramy przez sitko lub bledujemy i gotowe. SMACZNEGO!!!!