Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3773
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41652
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 445
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 246
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3773
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41652
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 445
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 246
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
W misce rozgnieść ser tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Do sera dodać pozostałe składniki: przesianą mąkę, żółtka, cukry, ocet oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Przełożyć na blat lub stolnicę obsypaną mąką. Ciasto podzielić na 3-4 części. Każdą rozwałkować na grubość ok 1.cm. Szklanką wykroić większe kółka mniejsze za pomącą nakrętki lub kieliszka. ( Wykrojone środki można zagnieść ponownie lub usmażyć w formie kulek. Ja zagniotłam ponownie aby otrzymać więcej oponek ;)).
Olej rozgrzać a następnie smażyć partiami na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Wyciągać na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!