Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 85
Krem o smaku kawy cappuccino z mascarpone i kremówką. Jeden z najsmaczniejszy...
Odsłon: 121
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 27
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3690
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 85
Krem o smaku kawy cappuccino z mascarpone i kremówką. Jeden z najsmaczniejszy...
Odsłon: 121
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 27
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3690
Składniki
W misce rozgnieść ser tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Do sera dodać pozostałe składniki: przesianą mąkę, żółtka, cukry, ocet oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Przełożyć na blat lub stolnicę obsypaną mąką. Ciasto podzielić na 3-4 części. Każdą rozwałkować na grubość ok 1.cm. Szklanką wykroić większe kółka mniejsze za pomącą nakrętki lub kieliszka. ( Wykrojone środki można zagnieść ponownie lub usmażyć w formie kulek. Ja zagniotłam ponownie aby otrzymać więcej oponek ;)).
Olej rozgrzać a następnie smażyć partiami na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Wyciągać na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!