Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty do przygotowania, a efekt zachwycający. Z podanych proporcji zrobisz dwie duże porcje dla ekstra łasuchów lub 3 mniejsze dla umiarkowanych amatorów słodyczy.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 987
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 987
Składniki
Mango obierz, oddziel od pestki, pokrój w kostkę. Odłóż kilka łyżek pokrojonych owoców do dekoracji. Resztę owoców zmiksuj z dodatkiem soku z cytryny. Jeśli mango jest dobrze dojrzałe nie potrzebuje dodatku cukru. Jeśli Twój mus z mango wydaje się być niewystarczająco słodki, dodaj cukier według uznania.
W małym rondelku 1 łyżkę żelatyny zalej 3 łyżkami zimnej wody i odstaw na parę minut do napęcznienia. Potem delikatnie podgrzej i dokładnie zamieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
Żelatynę dodaj do purre z mango i dokładnie wymieszaj. Przełóż mus do pucharków i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Śmietankę ubij, dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj.
Na warstwę musu nałóż warstwę ubitej śmietanki i udekoruj kawałkami mango.