Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25338
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19034
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20326
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25338
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19034
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20326
Składniki
Jabłka ( najlepiej szara reneta ) obrać zetrzeć na dużych oczkach i razem z 1cukrem waniliowym i cynamonem przesmażyć na małym ogniu. Na końcu dodać galaretkę, dobrze wymieszać. Ewentualnie dosłodzić. Ostudzić.
Masło, 1cukier waniliowy, cukier puder, 4żółtka, 3szklanki mąki oraz proszek do pieczenia zagnieść na ciasto. Podzielić na dwie części, jedną większą drugą mniejszą. Włożyć do lodówki na 40minut.
Po tym czasie na blaszkę o wymiarach 22x27cm wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia ścieramy na dużych oczkach większą część ciasta rozprowadzamy równomiernie. Na to wykładamy ostudzone jabłka a na koniec ścieramy mniejszą część ciasta. Pieczemy około 50minut w 180stopniach. Można posypać cukrem pudrem.