Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki pyszny placek szybko znikł z talerza, każdy się pytał kiedy znowu go upiekę. Przepis jest wyjątkowo prosty ,każdy z nim sobie poradzi. Zapraszam na filmik na yt.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem i stopniowo dodawać po jednym żółtku a następnie mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wcześniej włączyć piekarnik na 170 stopni funkcja góra, dół .Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę.
Białka połączyć z ciastem ,mieszając łyżką.
Ciasto wyłożyć do formy o rozmiarach 25 na 30 cm. Formę wykładamy papierem do pieczenia.
Gruszki pokroić w cząstki ,skropić sokiem z cytryny. Wyłożyć na ciasto lekko wciskając w ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni i pieczemy przez 50 minut, ostatnie 5 minut kładziemy na wierz papier do pieczenia. Pieczemy na środkowej półce funkcja góra, dół bez termoobiegu. Po upieczeniu pozostawiamy w uchylonym piekarniku przez 5 minut. Pieczemy do suchego patyczka. Uwaga, każdy piekarnik inaczej piecze.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem oczywiście jeśli lubisz. Mój mąż nie lubi cynamonu więc posypałam tylko cukrem pudrem. . Jeżeli lubisz orzechy włoskie to, do ciasta możesz dodać 100 g posiekanych orzechów włoskich. I oto gotowe . Zapraszam na filmik na yt Smacznego!