Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty sernik z brzoskwiniami ️
2 średnie miski, jedna mała, mikser
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4065
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11153
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6405
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13387
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4065
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11153
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6405
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13387
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5152
Składniki
Ciasto robi się dosłownie w 10 min ! Szykujemy dwie średnie miski w miarę wysokie i jedną większą. Brzoskwinie wyciągamy na talerz i kroimy na mniejsze kawałki.
Spód i kruszonka. 2 szklanki mąki pszennej, 1/3 kostki miękkiej margaryny, 2 żółtka, kilka kropel aromatu, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i pół szklanki cukru. Zmiksować wszystko na wysokich obrotach do uzyskania sypkich gruzełek/grudek. Jeśli za suche dodać łyżkę śmietany, a jeśli za mokre dodać łyżkę mąki.
Z pozostałych jaj oddzielamy białka + dodajemy białka pozostałe z kruszonki. Dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.
Masa serowa. Twaróg, żółtka, reszta miękkiej margaryny, szklanka cukru, cukier wanilinowy, aromat, manna(2 łyżki), mąka ziemniaczana (4 łyżki), łyżeczka proszku do pieczenia. Mieszamy dokładnie na wolnych obrotach. Po czym dodajemy ubitą pianę i mieszamy ją ok. minuty - łopatką.
2/3 naszego ciasta wysypujemy na dno blaszki i ugniatamy dokładnie. Wykładamy na tą masę serową -rozprowadzamy ją równo. Na wierzchu układamy pokrojoną brzoskwinię. Pozostałą częścią kruszonki posypujemy górę.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika góra/dół 170° na 1:15h.
Upieczony sernik, pozostawiamy do wystygnięcia, aby się dobrze ścisnął - najlepiej na parę godzin.
Ostudzony sernik kroimy i delektujemy się smakiem. Smacznego!