Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-07-2015
sernik jest delikatny, lekki i z malinami jest przesmaczny.............SMACZNEGO!!!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4070
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11165
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6411
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5432
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13396
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4070
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11165
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6411
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5432
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13396
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5167
Składniki
z podanych składników mikserem zrobić ciasto jak na kruszonkę i schować do lodówki na 30 minut
jajka, cukier, połowę cukru wanilinowego, twaróg półtłusty śmietankowy, jogurt, budyń mikserem zmiksować z 3 minuty - jeśli twaróg nie jest drobny, miękki to trzeba zmielić w maszynce
tortownica 20 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i na dnie wyłożyć 3/4 ciasta, przyklepać do dna
na ciasto wylać masę serową, dodać opłukane, obsuszone maliny i trochę zostawić do dekoracji, na masie serowej rozsypać resztę ciasta kruszonkowego
piec w 180 C około 60 minut na 2 poziomie i grzanie góra/dół
sernik wyjąć z formy najlepiej po nocy jak dobrze wystygnie